10/9/11

Scratch "parla" amb el mòbil!

M'arriba via Twitter notícies del projecte Scratch OSC Bridge. Per resumir el projecte, us passo un dels vídeos del seu creador, kasperkamperman.com.


Com podeu veure, es tracta d'utilitzar un mòbil com a entrada de dades per als sensors de l'Scratch. Així podem utilitzar el nostre telèfon com a gestor de dades per als sensors de l'Scratch. Tot això, via wifi. M'ha semblat fantàstic!

És un projecte de codi obert multiplataforma molt senzill d'instal·lar i configurar:

  • Descarregar i instal·lar el gestor de dades per al nostre sistema operatiu (Linux, Windows o MAC).
  • Instal·lar al nostre mòbil un programa per a OSC, i fer-lo apuntar a la IP i el port del nostre ordinador.
  • Configurar l'Scratch per rebre dades del OSC.
L'únic inconvenient és que haureu de canviar la configuració de l'idioma de vostre sistema a l'Anglès per tal que les dades siguin correctament interpretades per l'Scratch. Això és imprescindible ja que l'OSC envia les dades de posició com a nombres amb punt decimal, i no amb comes, i fa que l'Scratch no sàpiga que fer amb elles, ja que les interpreta com a cadena de text.  

A la pàgina del projecte podeu descarregar-vos el gestor de dades i diferents exemples, i teniu accés al Market d'android per a descarregar-vos les aplicacions del mòbil... Jo ho he provar en Android contra Linux i Windows i funciona molt bé (amb alguns petits ajusts de sensibilitat i orientació). Algú s'atreveix a provar-ho amb MAC o iPhone? Ja em direu!

Via: @kasperkamperman i @SratchEdTeam

Compartir